
Malzemeler
-Soyulmuş temizlenmiş yarım kilo armut -100gr şeker -4 yaprak jelatin -50gr beyaz çikolata -1 yumurta sarısı -1 kahve fincan -karamel sosu Süslemek için: -Çikolatalı krokan -Yaban mersiniYapılışı
Armutları bir tencereye koyarız. Üstünü kapatacak kadar suyla doldurulup, 15 dk haşlarız. Şeker ilave ederiz 10 dk da öyle haşlanır. Daha önceden ıslanmış jelatinlerimizi çikolatamızı rendeler armutlarımızı süzer hepsini mikserde karıştırırız. Yumarta sarısını ilave eder, armutun suyundan 1 çay bardağı kadar içine ilave edilip 5dk kısık ateşte ısıtılır ve kalıplara dökülüp derin dondurucuya 1 saat konulur.Derin dondurucudan çıkartılıp krokanlarla süslemiş olduğumuz tabağa konulur üzerine karamel sos ve isteğe göre yaban mersini ile süslenir. Afiyet Olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder