
-200 gr. süt danası bonfile(Dinlendirilmiş)
-50 gr. porçini mantarı
-50 gr. çepe mantarı
-30 gr. kestane mantarı
-10 gr. çekilmiş antep fıstığı
-1 adet Baby havuç
-100 gr. hazır demi glace sos
-Kaya tuzu
-Bir miktar tereyağı
-Şeker
Yapılışı
Bonfilemiz dinlendirilmiş ve kaya tuzuyla marine edilerek hızlı ateşte mühürlenir ve normal ısıdaki ızgaraya alınır. Porçini, çepe ve kestane mantarlarımız yağlanır, tuzlanır ve orta ateş ızgarada pişirilir. Havuçlar soyulur, temizlenir bir miktar tuz, su ve şeker ile haşlanır. Bir başka kapta sosumuz hazırlanır. Pişmiş olan bonfilemizi kenarları antep fıstığı ile kaplanır. Pişmiş olan havuçlarımız tereyağıyla glaze edilip servis tabağına alınır. Mantarlarımızda ızgaradan alınıp bir miktar tereyağıyla glaze edilip servis tabağına alınır ve bonfile, mantar ve havucun üzerine konulur, sos ilave edilip servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder