- 5-6 orta boy tatlı patates
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 adet portakal
Patatesleri biraz derince soyuyoruz, yani kabuğun altındaki beyaz kısmı da soymaya özen gösteriyoruz.
Büyükçe olacak şekilde doğruyoruz.
Geniş bir tencereye koyuyoruz, üzerine şekeri ilave ediyoruz ve en kısık ateşte şeker eriyene kadar bekliyoruz.Portakalımızı yıkayıp yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye ilave ediyoruz Şeker eridikten sonra ocağımızı orta ateşe ayarlıyoruz, patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve bir tepsiye alıp 180 derece fırında hafif kızartıp soğumaya bırakıyoruz .İsteğe göre kaymak ile,de servis edilir. AFİYET OLSUN
0 yorum :
Yorum Gönder