Malzemeler
-2 adet jumbo karides
-1 adet avokado
-1 adet ufak pancar turşusu
-1 fincan zeytin yağı
-Yarım limon
-Tuz
-Karabiber
-100ml kırmızı şarap
-2gr soya lestini
-1 çay kaşığı kırmızı havyar
-Kapari çiçeği tohumu 7-8
-2 jabon kürdanı
-Yarım litre su
-1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı
Tencereye su konulur. Limon, sirke ve tuz ilave edilir. Kaynayınca karidesler ilave edilir. 5 dk kaynatılır. Soğulur ve zeytinyağı, tuz, karabiber ile marine edilir. Başka bir tencere ocağa konulur. az miktarda zeytinyağı ilave edilir. Soyulmuş çekirdeğinden ayrılmış avokadolar yuvarlak bir şekilde yağda glaze edilir ve pancar turşumuzda yuvarlak doğranır o da aynı yağda glaze edilir. 1 tabağa ilk avokado üzerine pancar, karideslerimizi japon kürdanla saplar avokadonun üzerine konur. Bir kaba şarabımız konur içerisine soya lestini ilave edilir. Blender ile çırpılarak köpürtülür ve karideslerimizin yanına konur. Kırmızı havyarımız ve kapari çiçeklerimiz ilave edilir. Servise hazır edilir. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder