- 2 adet orta boy patates
- 1/2 paket krema
- 1 dal taze biberiye
- 2- diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1- tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Sonra Elma dilimler gibi dilimliyorum ve dilimlerin kenarlarını alıp jeton şeklinde doğruyorum
Sonra bir kabın içine sarmısakları ve . Taze biberiye dallarından yaprakları yukarıdan aşağıya doğru çekerek söküyorum, bıçakla biraz kıyıyorum. Tuzu ve karabiberi, en sonunda da kremayı katıp hepsini iyice karıştırıyorum. Eğer kremanız katıysa biraz sütle daha akışkan hale getirebilirsiniz. Sonra bir cam fırın kabının içini zeytinyağıyla yağlayıp, patatesleri kat kat dizmeye başlıyorum. Her katın üstüne de 2-3 kaşık kadar kremalı karışımdan döküyorum. Elimdeki patateslerin hepsi fırın kabına girdikten sonra kalan kremalı karışımı tepesine boca ediyorum ve önceden 180 dereceye ısıttığım fırınıma atıyorum.
Yaklaşık yarım saat kadar piştikten sonra (arada kontrol edebilirsiniz, patateslerin yumuşamasını beklemek gerek) kızarmaya başlayınca işlem tamam...
Afiyet olsun! Not isteğe göre üzerine rende kaşarda koyabilirziniz
0 yorum :
Yorum Gönder